Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebarca sa jabukama i pivom u rerni

Svinjska rebarca sa jabukama i pivom u rerni

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Svinjska rebarca sa jabukama i pivom u rerni
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
200 min.
Ukupno
215 min.
Porcije
6
"Ako želite da razmazite svoje bližnje, evo tako se pravi - sa svinjskim rebrima sa jabukama i pivom u rerni"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 930 g - 1 kg
  • jabuke - 2 komada
  • sok od limuna - od 1/2 citrusa
  • med - 2 kašike
  • pivo - oko 400 ml
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • barbikju sos - 4 - 5 kašika
  • kečap - 4 - 5 kašika
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Pomešajte med sa barbikju sosom, kečapom, maslinovim uljem i malo soli.

Natrljajte rebarca prvo biberom, a posle napravljenom smesom.

Prelijte ih ostatkom, pokrijte i stavite u frižider na 2-3 sata do 24 sata.

2.Bar sat pre nego što počnete da ih pravite iz frižidera uzvaditei i prelijte pivom, tako da prekrije tri četvrtine rebaraca.

3. Operite, očistite i isecite na tanke parčiće jabuke. Pospite obilno sokom od limuna i poređajte preko rebaraca. Preko njih takođe možete da pospete malo maslinovog ulja.

4. Pecite rebarca u slaboj rerni na 130 stepeno 2 i po sata, pokrivajući posudu poklopcem ili folijom, nakon toga pojačajte temperaturu do 180 stepeno dok meso i korica od jabuka ne dobiju zlatastu preplanulost i tečnost se ne redukuje do oko jednog prsta.

5. Servirajte svinjska rebarca topla sa omiljenim garnirungom.

Traže više vremena, ali skoro nikakav trud, a rezultat vredi.

Prijatno! Svinjska rebarca sa jabukama i pivom u rerni su jedinstvena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: