Način pripreme
1. Pomešajte med sa barbikju sosom, kečapom, maslinovim uljem i malo soli.
Natrljajte rebarca prvo biberom, a posle napravljenom smesom.
Prelijte ih ostatkom, pokrijte i stavite u frižider na 2-3 sata do 24 sata.
2.Bar sat pre nego što počnete da ih pravite iz frižidera uzvaditei i prelijte pivom, tako da prekrije tri četvrtine rebaraca.
3. Operite, očistite i isecite na tanke parčiće jabuke. Pospite obilno sokom od limuna i poređajte preko rebaraca. Preko njih takođe možete da pospete malo maslinovog ulja.
4. Pecite rebarca u slaboj rerni na 130 stepeno 2 i po sata, pokrivajući posudu poklopcem ili folijom, nakon toga pojačajte temperaturu do 180 stepeno dok meso i korica od jabuka ne dobiju zlatastu preplanulost i tečnost se ne redukuje do oko jednog prsta.
5. Servirajte svinjska rebarca topla sa omiljenim garnirungom.
Traže više vremena, ali skoro nikakav trud, a rezultat vredi.
Prijatno! Svinjska rebarca sa jabukama i pivom u rerni su jedinstvena.