Šampinjoni punjeni hlebnim mrvicama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
09/03/2020
"Specijalno za one koji vole šampinjone - sa interesantnim nadevom i lake za spremanje "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano48
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Suvi hleb se samelje na mrvice, ne previše sitne. Koristi se samo sredina.

2. Šeširići šampinjona se oljušte od površinskog sloja i očiste se vlažnom čistom krpom.

3. Panjići se zajedno sa belim lukom iseckaju na veoma sitno i zaprže se sa delom maslinovog ulja. Kada postanu zlatasti dodaju se hlebne mrvice, posole se i prže se i one dok ne dobiju zlatastu preplanulost uz neprestano mešanje. Ako na nekim mestima ostanu suve, posipa se još maslinovog ulja da upiju.

4. U blago namazanom tiganju se zapeku sa obe strane šeširići šampinjona. Prvo se stavljaju sa strane otvora i kada se okrenu u rupice se posipa malo maslinovog ulja i soli. Izvade se u tanjir pažljivo da se ne prospe sos koji se skupio u otvorima.

5. Svaka pečurka se puni aromatičnim hrskavim mrvicama i ako su dobro prepržene, čak i da se napoje sosom iz unutrašnjosti pečuraka, opet će ostati hrskave.

6. Gotovi šampinjoni punjeni hlebnim mrvicama se serviraju topli, posuti sveže iseckanim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar