Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Testenina sa tikvicama i sušenim paradajzom

Testenina sa tikvicama i sušenim paradajzom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Testenina sa tikvicama i sušenim paradajzom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Toliko je lako da prirpemite savršenu aromatičnu testeninu - samo vam treba sušeni paradajz"

Potrebni sastojci

  • testenina - 300 g, po izboru
  • tikvice - 300 g
  • sušeni paradajz - 40 - 50 g, natopljen
  • inćuni - 5 filea
  • bosiljak - 20 - 25 svežih listova, srednje veličine
  • beli luk - 3 čena
  • pavlaka - 125 g , za kuvanje
  • maslinovo ulje - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte sitno beli luk i propržite ga na tihoj vatri u malsinovom ulju. Uprkos što je vatra tiha, pazite da ne zagori.

Stavite tikvice isečene na kockice, nemojte ih ljuštiti.

Dinstajte sve 10-12 minuta, a za to vreme skuvajte testeninu u posoljenoj vodi prema uputstvu na pakovanju.

U gotove tikvice dodajte oprane listove svežeg bosiljka, file inćuna i pavlaku.

Pasirajte dok ne dobijete fin i gladak sos i vratite na vatru na slabu temperaturu i neprestano mešajte 2 minuta.

Kuvanu testeninu procedite, operite tekućom vodom da prekinete proces kuvanja. Ocedite dobro i rasporedite na tanjire za serviranje.

Obilno prelijte aromatičnim sosom od tikvica i odozgo iskidajte sušeni paradajz, natopljen.

Nije potrebno dodatno da solite, zato što su inćuni slani u sosu, što je sasvim doovljno.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: