Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Bujon»Klasični konsome (bistra supa)

Klasični konsome (bistra supa)

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Klasični konsome (bistra supa)
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Jedna od prvih stvari, koje kuvari nauče je, kako da pripreme klasični konsome - evo i recepta"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 2 komada
  • crni luk - 1 glavica, mala
  • praziluk - 1 stabljika
  • celera - 1 komad, stablo
  • peršun - 8 - 10 strukova
  • crvena paprika - 1/2 komada
  • paradajz - 1/2 komada
  • beli luk - 2 čena
  • pileće kosti - 1 komad, leđa
  • teleća kost - 1 komad
  • vegeta - 1 kašika
  • maslinovo ulje - oko 40 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk, praziluk i šargarepu oljuštite i presecite na pola. Čenove belog luka pritisnite širokom stranom noža da ih lagano spljeskate.

U šerpu stavite teleću kost i pileća leđa, pa dodajte očišćeni luk, praziluk, šargarepu, beli luk i celer, crvenu papriku i paradajz. Stavite cele strukove peršuna, maslinovo ulje i so po ukusu i dolijte oko 2, 5 litra vode.

Kuvajte sve oko 1 sat na umerenoj vatri poklopljeno. 10 minuta pre kraja kuvanja stavite vegetu - ona služi da pojača ukus i nije obavezna.

Bujon procedite i poslužite kao predjelo ili topli napitak.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: