Jednostavan nemački Kezekuhen - Käsekuchen

11/03/2020
"Nemački Kezekuhen - desert u koji ćete se zaljubiti na prvi pogled "
Priprema40 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno100 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 715
  • Pregledi tokom meseca326
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 150 g
  • šećer - 30 g
  • jaja - 1 komad
  • maslac - 75 g, mekan
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • za nadev
  • sitan sir - 750 g, sa malim procentom masnoće
  • šećer - 150 g
  • limun - kora i sok
  • puding - 1 paket, od vanile
  • vanila - 1 komad
  • so - prstohvat
  • jaja - 3 komada
* merne jedinice
Čizkejk

Način pripreme

U posudu stavite sve sastojke za testo. Promešajte rukama. Zamesite meko testo.

Uzmite kalup sa dnom koje se skida. Namažite kravljim maslacem. Stavite testo u sredinu i prstima pritisnite po dnu i ivicama pleha. Ostavite pleh na pola sata u frižideru.

Napravite krem, umutite jaja sa šećerom mikserom 5 minuta. Dodajte i preostale sastojke, ali mutite žicom.

Izvadite kalup iz frižidera i sipajte krem unutra. Ugrejte rernu na 175 stepeni i pecite čizkejk 60-70 minuta.

Izvadite, ostavite da se ohladi i pospite šećerom u prahu. Jednostavan nemački Kezekuhen - Käsekuchen je gotov.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar