Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čizkejk»Jednostavan nemački Kezekuhen - Käsekuchen

Jednostavan nemački Kezekuhen - Käsekuchen

Jednostavan nemački Kezekuhen - Käsekuchen
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
7
"Nemački Kezekuhen - desert u koji ćete se zaljubiti na prvi pogled"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 150 g
  • šećer - 30 g
  • jaja - 1 komad
  • maslac - 75 g, mekan
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • za nadev
  • sitan sir - 750 g, sa malim procentom masnoće
  • šećer - 150 g
  • limun - kora i sok
  • puding - 1 paket, od vanile
  • vanila - 1 komad
  • so - prstohvat
  • jaja - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite sve sastojke za testo. Promešajte rukama. Zamesite meko testo.

Uzmite kalup sa dnom koje se skida. Namažite kravljim maslacem. Stavite testo u sredinu i prstima pritisnite po dnu i ivicama pleha. Ostavite pleh na pola sata u frižideru.

Napravite krem, umutite jaja sa šećerom mikserom 5 minuta. Dodajte i preostale sastojke, ali mutite žicom.

Izvadite kalup iz frižidera i sipajte krem unutra. Ugrejte rernu na 175 stepeni i pecite čizkejk 60-70 minuta.

Izvadite, ostavite da se ohladi i pospite šećerom u prahu. Jednostavan nemački Kezekuhen - Käsekuchen je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: