Način pripreme
Kore limuna zalijte rumom i ostavite da se namoče. Pomoću miksera mutite jaja otprilike 4 minute. Sipajte so i šećer u njih.
Pomešajte mlevene orašaste plodove sa koricom, sipajte ih u smesu sa jajima i blago izmešajte. Dodajte prašak za pecivo i začine i ostavite sa strane.
Tepsiju obložite papirom za pečenje i poređajte medenjake koji su se oblikovali od smese direktno na papiru kašikom, na rastojanju jedan od drugog.
Ostavite ukusne kolačiće da odstoje sat vremena. Pecite ih na 150 stepeni 15-18 minuta. Ostavite ih da se ohlade, čim budu gotovi.
Shvatićete da su bezglutenski kolačići gotovi ako izviru na dodir, a nisu tvrdi ili pak preterano mekani.
Nemačke medenjake Lebkuhen čuvajte u frižideru na zatvorenoj posudi. Možete ih poslužiti sa čokoladom ili drugim po izboru.