Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Terin»Terin od povrća sa sirevima

Terin od povrća sa sirevima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Terin od povrća sa sirevima8 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
8
"Ovaj terin od povrća sa sirevima je za gledanje, ne za jelo - šala, napadajte"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 250 g
  • tukvice - 250 g
  • brokoli - 150 g
  • kelj - 80 - 100 g (ili spanać)
  • krompir - 1 komad (150 g)
  • maslac - 3 - 4 supene kašike, rastopljen
  • jaja - 3 koamda
  • pavlaka - 200 g, za kuvanje
  • krem sir - 100 g
  • sir - 80 - 100 g
  • gauda - 80 g, rendana, poluzrela
  • rikota - 50 g
  • bademi - 50 g, mleveni
  • biber - 4 prstohvata
  • so - 1/2 kašičice ili po ukusu
  • paprike 1/2 komada, pečena, oljuštena, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Svo povrće za ovaj terin od povrća iziskuje prethodno kratku termičku obradu. Ona se može izvršiti na pari ili blanširanjem.

Očistimo i isečemo - šargarepu i tikvice na štapiće, ne tanje od 0, 5 mm i dužine do 10 cm, krompir na tanke krugove, a brokoli na ružice. Od kelja odvojimo tvrde žile i drške. Gramaža, navedena u receptu svog ovog povrća je u očišćenom stanju.

Listove kelja ili spanaća se pripremaju najbrže, zato njih prvo pipremite, stavite ih da se blanširaju kratko ili u aparatu za kuvanje na pari - oko 10 minuta za kelj, a 8 minuta za blanširanje spanaća.

Šargarepu i krompir blanširajte 15-16 minuta, a brokoli 10 minuta, merite kad voda provri.

Lepo ocedite povrće, čak iako ste radili na pari, osušite ih malo.

Namažie pravougaoni kalup za terin kašičicom maslaca i poređajte red kelja, red krompira, red šargarepe i tikvice. Završite brokolijem i preostalim keljom ili spanaćem. Između slojeva sipajte po malo maslaca i soli.

Umutite jaja u blenderu sa sirevima, mlevenim bademima i biberom. Posolite sako ako ovčiji sir nije mnogo slan. Prelijte povrće, lagano protresite ili udarite posudom o radnu površinu da tečnost uđe svuda.

Gotov terin sa povrćem i sirevima ostavite u kalupu dok se ne ohladi, posle stavite na 2 sata u frižider i pre nego što isečete ukrasite trakicama pečene paprike.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: