Način pripreme
Zečetinu isecite na komade. Dobro je da je sa kostima, zbog njih čorba postaje ukusnija i gusta.
Stavite mesto u šerpu, sipajte oko litar i po vode i stavite da provri. Pokupite penu rešetkastom kašikom.
Kuvajte meso oko 30 minuta, nakon toga dodajte na sitno isečenu šargarepau, luk, celer i papriku. Možete da stavite i jedan krompir. Kuvajte dok povrće ne bude gotovo.
Izvadite meso iz čorbe, odvojte od kostiju i vratite nazad u šerpu. Začinite prstohvatom selena i peršuna.
Dodajte 2 kašike prosa, nastavite kuvanje još 7-8 minuta i sklonite šerpu sa ringle. Umutite viljuškom jedno žumance sa 2 kašike kiselog mleka.
Sipajte kutlaču vruće zečije čorbe u zapršku, promešajte dobro i vratite u šerpu. Začinite prstohvatom bibera i sa nekoliko kapi soka od limuna.
Beleška: Možete da zapržite meso sa povrćem blago i nakon toga da sipate vodu i dokuvate čorbu!
Nek vam je slato! Sjajnašarena zečija čorba sa prosom!