Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od Zečetine»Zečija čorba sa spanaćem

Zečija čorba sa spanaćem

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871882k124
Zečija čorba sa spanaćem
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
12/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
5
"Zečija čorba sa spanaćem zagreva dušu"

Potrebni sastojci

  • zečije meso - sa kostima
  • spanać - 200 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • pirinač - 2 kašike
  • maslinovo ulje
  • nana
  • so
  • biber
  • za zapršku
  • žumance - 1 komad
  • kiselo mleko - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte meso u posoljenoj vodi. Odvojte od kostiju i isecite na male parčiće. Isecite šargarepu i luk na sitno.

Zagrejte jednu šolju maslinovog ulja i ubacite povrće da se zaprži na kratko.

Dodajte isečen spanać i meso. Poklopite i dinstajete pet minuta. Sipajte topli zečiji bujon. Nakon što čorba provri dodajte dve kašike pirinča.

Kuvajte dok pirinač ne bude gotov. Začinite usitnjenom nanom. Sklonite posudu sa ringle.

U posudi umutite žičanom mutilicom jedno žumance sa dve kašike kiselog mleka.

Sipajte kutlaču tople čorbe, promešajte i vratite zapršku u šerpu. Pospite zečiju čorbu prstohvatom bibera. Nek vam je slatko!

Zečija čorba sa spanaćem je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: