Način pripreme
Predstavljam vam jednu ideju za praznične tartalete - izuzetno ukusne, lagane i vazdušaste.
Spremila sam ih sa gotovima kukuruznim tartaletama iz prodavnice. Preporučujem da probate ovu vrstu gotovih vafl tartaletica od kukuruza za kokice, dijetalne i bez glutena, blago začinjene morskom soli i kukuruznim uljem.
Slane tartalete sam ukrasila fileom dimljenog lososa, kavijarom, avokadom, mekim rikota sirom, ali možete da izaberete topljeni rikota sir, krem sir, meki sitan sir i drugi po vašem ukusu.
Koristila sam jedan avokado, kog sam podelila na dva dela. Jednu polovinu sam izgnječila viljuškom i začinila sa soli, limunom i sa malo maslinovog ulja. Drugu polovinu sam isekla na trakice i njima sam ukrasila slane tartalete.
Meki sir sam začinila sitno iseckanim vlašcem, belim biberom.
Podelila sam u dve posudice, u jednu sam stavila dve sitno iseckane kriške dimljenog lososa.
Obe smese sam rasporedila po kukuruznim tartaletama, kombinujući ih sa avokadom i sve sam prepustila mašti što se tiče ukrašavanja tartaleta.
Dobila sam odobrenje najvoljenijih ljudi!
Ako vam se dopala moja ideja za jednostavne slane tartalete sa lososom i crnim kavijarom, obavezno spremite ove elegantne, dijetalne i ukusne tartaletice.
Prijatno!