Pohovani kraljevski šampinjoni

16/03/2020
"Pohovani kraljevski šampinjoni se serviraju sa ukusnim sosom po izboru - neodoljivo ukusni "
Priprema30 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano76
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kraljevski šampinjoni - 1 kg
  • kukuruzni skrob - 200 g
  • beli luk - 3 čena
  • so - 1 kašičica
  • ulje - za pohovanje
  • peršun - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Šampinjone očistite, operite i isecite na krupnije kriške. Stavite ih u odgovarajuću duboku posudu, umutite jaja i dodajte u posudu sa šampinjonima, izrendajte čenove belog luka na sitno rende.

Dodajte rendani beli luk u posudu, pažljivo promešajte da ne izmrvite pečurke.

Sve kriške treba da budu pokrivene smesom. Nakon toga dodajte kukuruzni skrob i ponovo pažljivo promešajte dok se svi komadi ne pokriju skrobom.

U ugrejanom ulju pržite 8-10 minuta dok ne porumene, gotove pohovane šampinjone pospite solju. Pre nego što servirate, unesite peršunom.

Naše pohovane kraljevske šampinjone možemo servirati sa mlečnim sosom sa belim lukom ili drugim sosom po izboru,

One su i odlično meze uz pivo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar