Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani kraljevski šampinjoni

Pohovani kraljevski šampinjoni

Kofti PotrebitelKofti Potrebitel
Početnik
11
Pohovani kraljevski šampinjoni
Fotografije: Plamena Ivanova Ekimova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Pohovani kraljevski šampinjoni se serviraju sa ukusnim sosom po izboru - neodoljivo ukusni"

Potrebni sastojci

  • kraljevski šampinjoni - 1 kg
  • kukuruzni skrob - 200 g
  • beli luk - 3 čena
  • so - 1 kašičica
  • ulje - za pohovanje
  • peršun - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Šampinjone očistite, operite i isecite na krupnije kriške. Stavite ih u odgovarajuću duboku posudu, umutite jaja i dodajte u posudu sa šampinjonima, izrendajte čenove belog luka na sitno rende.

Dodajte rendani beli luk u posudu, pažljivo promešajte da ne izmrvite pečurke.

Sve kriške treba da budu pokrivene smesom. Nakon toga dodajte kukuruzni skrob i ponovo pažljivo promešajte dok se svi komadi ne pokriju skrobom.

U ugrejanom ulju pržite 8-10 minuta dok ne porumene, gotove pohovane šampinjone pospite solju. Pre nego što servirate, unesite peršunom.

Naše pohovane kraljevske šampinjone možemo servirati sa mlečnim sosom sa belim lukom ili drugim sosom po izboru,

One su i odlično meze uz pivo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: