Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne supe»Gaspačo»Gaspačo sa jagodama

Gaspačo sa jagodama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Gaspačo sa jagodama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
4
"Ovde prosto kažemo VAU - gaspačo sa jagodama nas je veoma projatno iznenadio"

Potrebni sastojci

  • jagode - 500 g
  • krastavac - 1 komad, oko 200 g
  • zelena paprika - 1 komad
  • mladi luk - 2 struka
  • kivi - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • hleb - 50 g, star
  • voda - oko 150 ml, za potapanje hleba
  • biber - 1 prstohvat
  • peršun - 1 prstohvat, suv
  • so - po ukusu
  • jabukovo sirće - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

Hleb potopite u vodu.

Jagode i kivi, zajedno sa povrćem nasecite na komadiće i zajedno sa potopljenim hlebom ubacite u blender + vodu, so, peršun i biber.

Sve izblendujste do glatke mase. Možete da koristite i pasator, ako su namirnice za gaspačo mekše.

Dodajte so i sirće i prema vašoj želji hladnu supu razredite sa još vode.

Gaspačo sa jagodama poslužite u posudicama ili čašama i obilno ga prelijte maslinovim uljem.

Tokom leta španci vole da stave i kockice leda u hladnu supu.

Krutoni takođe idu uz ovo jelo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: