Različiti rižoto sa cveklom i orasima

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
40
246
18/03/2020
"Ovaj rižoto ima svoje mišljenje i da znate kako je ukusno ... "
Priprema10 min.
Kuvanje22 min.
Ukupno32 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano21
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Dobro skuvanu cveklu ispasirajte.

Nasecite luk i beli luk na sitno i upržite ih u maslinovom ulju, dok ne omekšaju. Sipajte pirinač i mešajte 1-2 minuta, a nakon toga dolijte vino i kada alkohol ispari (još 1-2 minuta), dodajte pire od cvekle i deo bujona.

2. Mešajte dok pirinač ne upije tečnost, pa dodajte još bujona i tako 1-2 puta. Ovaj proces traje oko 13 minuta. Pirinač ne treba da se raskuva, već da ostane al dente.

3. Dodajte maslac i veći deo kozjeg sira, koje ste izmrvili. Promešajte na kratko, da se sve sjedini i da smesa postane kremasta.

4. Podelite rižoto na porcije i odozgo ga pospite izmrvljenim orasima i preostalim kozjim sirom.

Poslužite rižoto sa cveklom i orasima odmah.

Veoma interesantan, različit rižoto, kojim ćete sigurno pobrati ovacije, ne samo zbog jarke boje, već i zbog fantastičnog ukusa.

Uspešno i prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar