Patišpanj torta sa šumskim voćem

19/03/2020
"Pola sata vas deli od najukusnije stvari koju ste danas probali - patišpanj torta sa šumskim voćem "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano122
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • šećer - 180 g
  • brašno - 180 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • so - 1 prstohvat
  • slatki sitan sir - 500 g
  • pavlaka - 200 g, za mućenje
  • mekani maslac - 100 g
  • šećer u prahu - 200 g, ili po ukusu
  • vanila
  • slatko od aronije - 200 g
  • šumsko voće - 1 šaka za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Belanca umutite sa prstohvatom soli na čvrst sneg, pred kraj mućenja stavite jednu kašičicu šećera da se stabilizuje.

Mnogo je važno da posuda u kojoj ćete mutiti i žice miksera budu idealno čiste i suve.

Žumanca posebno umutimo sa preostalim šećerom na mekan krem, tj. da se utrostruči, nakon toga u njih dodajemo žumanca i mutimo lagano, pokreti su odozdo na gore.

Na kraju dodajemo prosjeano brašno i ponovo pažljivo mešamo. Po želji u brašno možemo dodati prašak za pecivo.

Smesu sipamo u kalup prečnika 24 cm i pečemo na 180 stepeni, proveravamo čačkalicom za zube.

Nakon što se ohladi, sečemo horizontalno na tri kore.

Prirpema krema: sitan sir i maslac umutimo štapnim mikserom dok ne dobijemo gladak krem, dodajemo pavlaku i šećer u prahu, ovaj put mutimo mikserom.

Na kraju dodajemo slatko od aronije i mešamo spatulom.

Sastavljanje torte: Na poslužavnik stavljamo prvu koru, stavljamo obruč, nakon toga krem, ne prelivamo koru, zato što krem nije mnogo gust i idealno natapa kore. Ređamo koru-krem, završavamo kremom.

Ostavljamo tortu sa pavlakom u frižideru na bar 6 sati i nakon toga skidamo obruč, namažemo preostalim kremom i ukrašavamo gotovu tortu šumskim voćem.

Patišpanj torta sa šumskim voćem je odlična.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar