Torta Pavlova sa kremom od pomorandže i jagodama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
19/03/2020
"Ovu tortu Pavlovu jedemo na prazan stomak - ne čudite se, već nam dajte ovamo 2 parčeta "
Priprema30 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno180 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano99
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za mereng
  • belanca - 130 g
  • šećer - 200 g
  • kukuruzni skrob - 1 kašika
  • sok od limuna - 1 kašika
  • Za krem
  • šećer - 150 g
  • žumanca - 4 komada
  • pomorandža - 1 komad, kora
  • maslac - 80 g
  • sok od pomorandže - 100 ml
  • pavlaka - 100 ml, tečna
  • šećer u prahu - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Najpre spremamo mereng za tortu Pavlova.

Belanca se mute na srednjoj brzini dok se ne stvori pena, šećer se dodaje u porcijama i brzina se pojačava na maksimum. Mute se 8-10 minuta.

Nakon toga se dodaju skrob i sok, mešaju se kratko. U posudi postavljenoj papirom za pečenje se ocrta krug prečnika 20-22 cm, stavljaju se belanca i oblikuje se.

Rerna se prethodno zagreva na 180 stepeni. Posuda se postavlja, rerna se smanjuje do 110 stepeni i peče se sat i po.

Nakon toga rerna se blago odškrine i ostavlja se sat.

Bacamo se na spremanje vazdušastog krema za tortu.

U posudu se stavlja šećer, žumanca, kora jednog limuna, maslac i sok od pomorandže. Sve se kuva na tihoj vatri dok se ne zgusne, nakon toga se ohladi.

Mlečna pavlaka i šećer u prahu se mute dok se ne stvore meki vrhovi.

Preko kore za tortu se stavlja krem od pomorandže i odozgo - umućena pavlaka, a ukras je po vašoj želji.

Torta Pavlova sa kremom od pomorandže i jagodama je lepa i veoma ukusna!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar