Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Puslica torta»Torta Pavlova sa jagodama i borovnicama ​

Torta Pavlova sa jagodama i borovnicama ​

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Torta Pavlova sa jagodama i borovnicama ​
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
6
"Pavlova torta sa voćem se služi odmah i ne čuva se u frižideru."

Potrebni sastojci

  • belanca - 5 komada
  • šećer - 1 šolja
  • kukuruzni skrob - 1 kašika
  • sirće - 1 kašika
  • Za krem
  • slatka pavlaka - 200 g
  • krem sir - 100 g
  • šećer u prahu - 3 kašike
  • vanilia - 2 pakovanja po 0, 2 g
  • jagode - 300 g sa borovnicama
* merne jedinice

Način pripreme

Torta Pavlova sa jagodama i borovnicama je ukusna i veoma sofisticirana. Pogodan je desert za svaku posebnu priliku.

Odvojite samo belanca od jaja. Trebalo bi da budu na sobnoj temperaturi u suvoj i čistoj posudi. Umute se mikserom i delom šećera. Dodajte skrob i sirće. Na kraju dodajte preostali šećer i mutite dok ne dobijete gustu i sjajnu smesu.

Na papiru za pečenje nacrtajte krug. Pažljivo, uz pomoć lopatice, stavite gotovu smesu i pažljivo rasporedite po obrisu kruga, praveći malu rupu u sredini kao udubljenje.

Pecite puslicu koru tortu u zagrejanoj rerni na 100-120 stepeni oko 90 minuta. Kora​​treba da ima koru spolja i da bude mekana iznutra.

Nakon što isključite rernu, ostavite koru unutra još 20 minuta. Zatim ostavite mereng koru da se ohladi i pripremite krem tako što ćete pomešati krem sir sa šećerom u prahu, umutiti dok ne postane kremasto i dodati po malo pavlake i vanile.

Kada sastavljate Pavlovu tortu, stavite koru na tanjir za torte. Kašikom nanesite krem na vrh. Na kraju tortu ukrasite svežim jagodama i borovnicama.

Voćni kolač se servira odmah i ne čuva se u frižideru. Ako se spremate za goste, kora se može ispeći, a krem napraviti unapred i sastaviti pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: