Način pripreme
U jednu malu kaserolu dodajemo opranu kinou sa vodom. Odnos jedna čaša kinoe i dve čaše vode. Kuvamo oko 15 minuta.
Sa pirinčem ponavljamo proceduru, samo je odnost 1:3 - jedna čaša pirinča i tri čaše vode. Ponovo kuvamo, samo oko pola sata.
Ostavljamo da se dobro ohladi i sve sipamo u jedan pleh, odozgo razbijemo jedno jaje, posolimo, začinimo i dodajemo prezle i dobro promešamo.
Oblikujemo duge ćuftice od kinoe i pirinča i ostavljamo ih u frižideru da se stegnu oko sat vremena. Nakon što prođe sat vremena, uvaljamo ćuftice u kukuruzno brašno i pržimo u toploj masnoći dok ne postanu zlatne sa obe strane.
Serviramo gotove vegetarijanske ćuftice sa sosom od belog luka i krastavčićima po želji. Možemo dodati i druge začine po želji. Ukus ovih pirinčanih ćuftica je mnogo dobar.