Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Slepljeni kolači»Mekani kolači od bundeve sa kremom

Mekani kolači od bundeve sa kremom

Mekani kolači od bundeve sa kremom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Nemamo strpljenja za prvi zalogaj, kolači od bundeve su praznik za naše nepce"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 100 g
  • šećer - 100 g
  • brašno - 200 g
  • so - prstohvat
  • prašak za pecivo - 1/2 pakovanja
  • maslac - 100 g
  • vanila - 1 komad
  • za krem
  • kikiriki puter - 2 kašike
  • maskarpone - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Izvadite maslac iz frižidera i ostavite ga na sobnoj temperaturi 1 sat.

Očistite i oljuštite bundevu. Skuvajte je na pari dok potpuno ne omekša.

Izvadite bundevu da se dobro ohladi. Izgnječite je viljuškom u posudi.

Dodajte šećer, so, vanilu, maslac, brašno i prašak za pecivo. Umesite testo za kolače.

Umotajte testo u providnu foliju i ostavite ga u frižideru na pola sata.

Izvadite testo i napravite male loptice, od kojih ćete formirati vaše ukusne lepljene kolače.

Postavite loptice u pleh obložen papirom na rastojanju jedan od drugog.

Svaku lopticu spljeskajte lagano odozgo. Pecite kolače od bundeve u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Izvadite ih i ostavite ih da se ohlade.

Umutite maskarpone i kikiriki puter.

Premažite jedan kolač i prilepite drugu polovinu.

Poređajte mekane kolače sa kremom u odgovarajuću posudu i posližite ih.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: