Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Krem karamel sa rumom i jakom kafom

Krem karamel sa rumom i jakom kafom

Maria DoevaMaria Doeva
Pomoćnik kuvara
405286
Krem karamel sa rumom i jakom kafom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Krem karamel, kakav niste ni sanjali"

Potrebni sastojci

  • za karamel
  • voda - 3 kašike
  • šećer - 2 šolje
  • za krem
  • jaja - 6 komada
  • sveže mleko - 3 šolje
  • kafa - 1 šolja, mlevena
  • šećer - 1 šolja
  • rum - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vodu i šećer u posudu da se karamelizuju na umerenoj vatri. Jaja i šećer umutite mikserom, pa ih dodajte kafi i rumu.

U širu tavu isipajte pola karamela i dodajte smesu za krem. Pecite na pari na oko 180 stepeni.

Sa drugom polovinom karamela napravite rešetke na kolaču - stavite 1 šolju šećera i malo vode u odgovarajuću posudu, pa na ringlu, da se postepeno karamelizuje, a da ne pregori.

Uzmite veliku metalnu posudu i premažite je maslacem. Preko nje, pomoću kašike, u tankom mlazu, sipajte karamel, tako da pravite rešetke. Kada se karamel ohladi, odvojite ga od činije.

Ispečeni i ohlađeni krem karamel okrenite na ogdovarajući tanjir i ukrasite karamelom, praveći rešetke.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: