Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem brule»Krem brule sa bananama i rumom

Krem brule sa bananama i rumom

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Krem brule sa bananama i rumom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
8
"Slađe od poljupca voljenog, nežnije od maminog milovanja"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 600 ml, tečna
  • vanila - 1 komad
  • jaja - 6 komada, žumanca
  • šećer - 120 g
  • banane - 2 komada
  • rum - 4 kašike
  • smeđi šećer - 6 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pavlaka se pomeša sa vanilom i zagreva se na laganoj vatri, da ne provri. Žumanca se umute sa šećerom dok se ne dobije kremasta smesa. Dodaje se vruća pavlaka i smesa se zagreva na pari dok se šećer ne rastvori.

Banane se oljušte i seku se na parčiće. Pomešaju se sa rumom i stavljaju u kalupe za krem. Prelivaju se smesom od pavlake. Kalupi se poređaju u posudu za pečenje, u koju se sipa voda, tako da stigne do polovine kalupa za pečenje.

Peče se 5 minuta na 180 stepeni i vadi se iz rerne. Ohladi se i ostavlja se u frižider na 6 sati.

Vadi se i krem u svakoj posudici se posipa braon šećerom. Stavlja se u rernu i zapeče se na gril funkciji na 200 stepeni 2-3 minuta, dok se ne stvori karamel korica. Vadi se i hladi se 4 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: