Način pripreme
Oljuštite i operite krompir, skuvajte ih. Izgnječite na pire, dodajte krem sir.
Isecite sitno mirođiju i peršun i struk mladog luka, dodajte u krompir. Začinite solju, biberom i belim lukom u granulama. Promešajte.
Začinite mleveno meso solju, biberom, alevom paprikom i čubrom. Dodajte sitno iseckan mladi luk, dodajte jaje i prezle. Pomešajte mleveno meso sa svim sastojcima.
Uključite rernu da se ugreva na 220 stepeni.
U namazan pleh sa dnom koje se ne lepi poređajte ukusne ćuftice.
Uzmite jedan mali deo začinjenog mlevenog mesa, razvucite na dlanu, u sredinu stavite od smese od krompira i zatvorite ćuftu. Uvaljajte u prezle i poređajte u pleh. Uradite isto sa svim ćufticama.
Stavite ukusne ćuftice u ugrejanu rernu. Pecite dok ne dobiju hrskavu koricu.
Servirajte ukusne ćuftifce iz rerne sa omiljenim sosom.