Način pripreme
1. Operite pileće batake i prelijt ih obilnom količinom vode. Stavite da se kuvaju na umerneoj vatri sa prstohvatom- dva soli i kašičicom maslinovog ulja po želji.
2. Sitno iseckajte praziluk, a pečurke oljuštite i isecite krupnije. Ja koristim miks svežih braon i belih pečuraka.
3. Ugrejte maslac i ulje na umerenoj vatri i propržite praziluk, nakon toga stavite i pečurke i povećajte vatru. Nakon 3 mintua sipajte pirinač i njega takođe dobro propržite, dodajte začine i so u pirinač sa pečurkama.
Za to vreme ugrejte rernu do 190-200 stepeni.
4. Smesu od pirinča praziluka i pečuraka rasporedite u pleh, prelijte bujonom iz kuvanja pileta (deo tečnosti /pirinač prema uputstvu na pakovanju, ako je potrebno dodajte vodu). Odozgo poređajte batake.
5. Pecite ukusno pile sa pirinčem dok pirinač ne upije tečnost - oko 25-30 minuta.
Prijatno sa ovim parti batacima sa pirinčem i pečurakam iz rerne!