Fusili sa plavim sirom i pečurkama

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
26/03/2020
"Fusili sa plavim sirom i pečurkama - ako planirate romantičnu večeru "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano29
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • fusili - oko 300 - 380 g
  • plavi sir - 80 g
  • pavlaka - 500 g, za kuvanje
  • mocarela - 1 šolja, zrela, rendana
  • pečurke - 190 g, marinirane pečurke
  • luk - 1 srednja glavica
  • biber - 3 prstohvata
  • maslinovo ulje - 3 prstohvata
  • so - po ukus
* merne jedinice

Način pripreme

1. Sitno iseckajte luk i stavite ga da se prži u maslinovom ulju. Paralelno sa tim na drugu ringlu stavite da provri obilna količina vode za fusile.

2. U gotov luk, koji je dobio boju, sipajte pečurke. Sotirajte kratko i sipajte pavlaku. Smanjite ringlu da dno ne zagori.

3. Kad voda za testeninu provri, stavite prstohvat soli i fusile i promešajte. Tako se sprečava slepljivanje u početku, ali obavezno prvi minut, posle toga ne.

4. U pavlaku za sos, koja se već ugrejala, izmrvite većinu plavog sira i ostavite malo za porsipanje porcija na kraju. Za izraženiji ukus možete staviti veću količinu.

5. Posolite po ukusu i stavite biber i mocarelu da se rastopi u sosu. Ostavite da se kuva na tihoj vatri, često mešajte do trenutka dok testenina ne bude al dente.

6. Uzimajte rešetkastom kašikom fusile i stavite u sos od pečuraka. NIje problem da sa njima uzmete i malo vode, ona je obogaćena skrobom i učiniće sos od pavlake kremastijim.

7. Lepo mešajte jelo u tiganju jedan minut i rasporedite ga na porcije. Na svaku izmrvite po malo gorgonzole.

Fusili sa plavim sirom i pečurkama su gotovi.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar