Način pripreme
Za kore:
Umutimo žumanca sa 3 supene kašike šećera dok ne pobele, dodajemo ulje, brašno i prašak za pecivo.
Posebno umutimo belanca na sneg sa druge 3 suepen kašike šećera. Rukom dodajemo u drugu smesu. Možemo staviti kakao za boju.
Pečemo u zavisnosti od rerne, moja je mnogo šantava, zato na 150 stepeni prvo na donjem grejaču, nakon oko 20 minuta uključujem i gornji. Po želji možete peći kore za tortu posebno.
Za krem:
Stavljamo 1 l svežeg mleka da provri sa jednom čašom šećera. Umutimo 5-6 jaja sa 6 supenih kašika brašna i dodajemo u vrelo melko.
Mešamo neprestano da ne zagori - oko 5 minuta. Skidamo sa vatre pripremljen krem od jaja i dodajemo maslac. Obojimo krem po želji, može i bez boje.
Gotovu koru sečemo na tri i ređamo koru, krem, orahe (obilno). Završavamo kremom i ponovo mnogo oraha.
Gotovu tortu od oraha stavljamo u frižidr obavezno na oko 12 sati, inače se raspada i vadimo iz kalupa.
Ovo je - jednostavno, brzo, ukusno - Zelena torta od oraha sa kremom od jaja.
Izvor: Reni Kurteva - Kulinarska mreža