Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Ćuftice iz rerne na belgijski način

Ćuftice iz rerne na belgijski način

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Ćuftice iz rerne na belgijski način3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ćuftice na belgijski način - apetit vaših gostiju je zagarantovan"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1/2 kg, mešano
  • hleb - sredina 1 kriške
  • mleko - 100 ml
  • jaja - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • ZA SOS
  • pivo - 500 ml
  • maslac - 2 supene kašike
  • brašno - 1 supena kašika
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite sredinu hleba u sveže mleko, iscedite rukama i dodajte u mleveno meso.

Dodajte beli luk, sitno iseckan, alevu papriku, jaje i so po ukusu.

Zamesite mleveno meso lepo i od dobijene smese napravite ćuftice.

Poređajte ih u pleh, namazan maslacem i pecite u ugrejanoj rerni oko 15 minuta na 180 stepeni.

Izvadite pleh i prelijte ćuftice sa 400 ml piva, nakon toga ih vratite u rernu i pecite još 15 minuta.

Izvadite gotove ćuftice iz rerne i poređajte ih na tanjir.

Procedite sok, dobijen prilikom pečenja ćuftica i u njega dodajte maslac i brašno, pomešano sa preostalim pivom.

Stavite na vatru i kuvajte sos dok ne dobijete željnu gustinu.

Začinite sos sokom od limuna po ukusu i sa njim prelijte ćuftice iz rerne na belgijski način i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: