Torta lazanja

27/03/2020
"Lazanja u obliku torte, koju bismo sa zadoovljstvom prihvatili za svaki povod "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano125
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite bešamel. U šerpi rastopite kravlji maslac, propržite kratko brašno i sipajte hladno sveže mleko Posolite i počnite da mešate dok se bešamel ne zgusne.

Skinite posudu sa vatre i začinite prstohvatom muskatnog oraščića. Iskidajte brokoli na ružice. Kuvajte brokoli 5-7 minuta u posoljenoj vodi. Izvadite i izgnječite viljuškom.

U drugoj šerpi sa vrelom posoljenom vodom i dva lovorova lista, blanširajte 1-2 minuta kore za lazanju. Kratko ih prelijte hladnom vodom i poređajte na suvu krpu.

Počnite da ređate lazanju. Namažite kalup, 22 cm sa ivicama koje se skidaju, maslinovim uljem. Poređamo tri kore tako, da se preklapaju i vire preko obruča kalupa.

Na dno stavite krišku tanko isečene šunke, odozgo poređajte brokoli, pospite parmezanom i sipajte 3-4 supene kašike bešamela. Pokrijte korom i nastavite da ređate lazanju dok ne potrošite sastojke.

Na kraju završite bešamelom i rendanim parmezanom. Presavijte ka unutra na lepe vijuge od kora, ostavljene izvan kalupa pleha. Namažite ih maslinovim uljem.

Pecite tortu lazanju na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni na 20-25 minuta ili dok ne dobiju lepu boju.

Neka vam je slatko!

Izvor recepta je italijanska kulinarska emisija ''La prova del cuoco''!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar