Lazanja u tiganju

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73253
04/08/2019
"Specijalan predlog za sve kojo vole lazanju, ali ne žele da je čekaju da se ispeče - ukusna lazanja u tiganju "
Priprema30 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno85 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano78
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Poređajte kore za lazanju u široku posudu i pokrijte blago zagrejanom vodom. Ostavite ih tako da se hidriraju i omekšaju, dok ne napravite sve ostalo. S vremena na vreme odvajajte korice da se izbegne da se slepe.

2. Iseckajte na sitno luk, šargarepu i celer i zapržite ih u maslinovom ulju 5 minuta, zajedno sa malo soli. Dodajte mleveno meso i mešajte kratko dok se ne pretvori u mrvice. Tada sipajte vino i kuvajte još 5 minuta uz povremeno mešanje.

3. Sipajte paradajz pire, začine i još soli po ukusu u kuvajte pod poklopcem 20 minuta, mešajući s vremena na vreme.

4. Nakon štoje gotov sos Bolonjeze pozabavite se bešamelom. Za njega istopite masla na slaboj vatri i kada počnu da izlaze mehurići sipajte brašno odjednom i mešajte oko 2 minuta. Mnogo prijatno će zamirisati.

5. Sipajte mleko u tankom mlazu uz neprestano mešanje žičanom mutilicom. Čak i da se stvore grudvice na početku ne brinite se, nestaće.

6. Doadjte beli biber, muskatni oraščić i so i kuvajte sos dok se ne zgusne, oko 7-8 minuta na tihoj vatri, ne prestajući da mešate.

7. Hidrirane kore izvadite na čistu pamučnu krpu, da se ocede od vode. Narendajte parmezan na fino rende, a mocarelu na malo krupnije.

8. Počnite sklapanje, stavljajući ravnomerno na dno tiganja prečnika oko 30 cm tanak sloj bolonjezea. Preko njega poređajte kore testenine, sledi još jedan sloj bolonjezea, a odozgo pospite parmezan i prelijte sa delom bešamela. Tako ređajte dok se ne potroše sastojci.

9. Preko poslednjeg sloja pospite narendanu mocarelu i poklopite tiganj poklopcem. Stavite ga na umerenu do jaku vatru oko 10 minuta ili dok se mocarela potpuno ne istopi.

10. Isecite na porcije i lazanju servirajte toplu.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar