Način pripreme
Prvo pripremite sos bolonjeze. Ugrejte maslac i maslinovo ulje i u njima kratko propržite sitno iseckanu slanunu.
Nakon toga dodajte luk, a nakon toga rendanu šargarepu, celer, beli luk i lovorov list. Sastojke pripremajte 2 minuta i prelijte paradajz pireom.
Nakon 30 sekundi dodajte teleće mleveno meso i kuvajte dok ne ispari višak tečnosti. Prelijte belim vinom, kuvajte dok ne ispari, nakon toga izvadite lovorov list i sipajte teleći bujon.
Ostavite sos da se krčka 1 sat na tihoj vatri, ako je potrebno dodajte po malo vode.
Dok se sos krčka možete pripremite sos bolonjeze, propržite u maslacu brašno dok ne dobije zlatnu boju, nakon toga dodajte mleko i uz neprestano mešanje kuvajte dok se ne zgusne.
Skuvajte listove lazanje u posoljenoj vodi i ostavite na ubrusu da se ocedi.
Prelijte dno pleha sa 2 supene kašike bešamel sosa. Odozgo rasporedite list lazanje i stavite 2 supene kašike bolonjeze sosa i 2 supene kašike bešamel sosa.
Pospite parmezanom i ponovite dok ne potrošite sastojke, zavšrite slojem sosa i parmezanom. Kuvajte jelo oko 20 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni.