Lazanja u rerni

04/12/2019
"Pripema lazanje je sveto delo, prema kojem treba da se ophodite kako dolikuje - tako je ukusan rezultat garantovan "
Priprema70 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno95 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano228
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite sos bolonjeze. Ugrejte maslac i maslinovo ulje i u njima kratko propržite sitno iseckanu slanunu.

Nakon toga dodajte luk, a nakon toga rendanu šargarepu, celer, beli luk i lovorov list. Sastojke pripremajte 2 minuta i prelijte paradajz pireom.

Nakon 30 sekundi dodajte teleće mleveno meso i kuvajte dok ne ispari višak tečnosti. Prelijte belim vinom, kuvajte dok ne ispari, nakon toga izvadite lovorov list i sipajte teleći bujon.

Ostavite sos da se krčka 1 sat na tihoj vatri, ako je potrebno dodajte po malo vode.

Dok se sos krčka možete pripremite sos bolonjeze, propržite u maslacu brašno dok ne dobije zlatnu boju, nakon toga dodajte mleko i uz neprestano mešanje kuvajte dok se ne zgusne.

Skuvajte listove lazanje u posoljenoj vodi i ostavite na ubrusu da se ocedi.

Prelijte dno pleha sa 2 supene kašike bešamel sosa. Odozgo rasporedite list lazanje i stavite 2 supene kašike bolonjeze sosa i 2 supene kašike bešamel sosa.

Pospite parmezanom i ponovite dok ne potrošite sastojke, zavšrite slojem sosa i parmezanom. Kuvajte jelo oko 20 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar