Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja u rerni

Lazanja u rerni

MarianeMariane
Džedaj
14947
Lazanja u rerni1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Pripema lazanje je sveto delo, prema kojem treba da se ophodite kako dolikuje - tako je ukusan rezultat garantovan"

Potrebni sastojci

  • kore za lazanju - 500 g
  • parmezan - 80 g
  • maslac - 15 g
  • za bešamel sos
  • sveže mleko - 750 ml
  • maslac - 80 g
  • brašno - 70 g
  • za sos bolonjeze
  • maslac - 30 g
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • slanina - 50 g
  • luk - 1 mala glavica
  • šargarepa - 1 komad, mala
  • celer - 1 struk
  • beli luk - 1 čen
  • lovorov list - 1 komad
  • paradajz pire - 1 1/2 supene kašike
  • mleveno meso - 300 g, teleće
  • belo vino - 3/4 šolje, belo
  • bujon - 125 ml, teleći
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite sos bolonjeze. Ugrejte maslac i maslinovo ulje i u njima kratko propržite sitno iseckanu slanunu.

Nakon toga dodajte luk, a nakon toga rendanu šargarepu, celer, beli luk i lovorov list. Sastojke pripremajte 2 minuta i prelijte paradajz pireom.

Nakon 30 sekundi dodajte teleće mleveno meso i kuvajte dok ne ispari višak tečnosti. Prelijte belim vinom, kuvajte dok ne ispari, nakon toga izvadite lovorov list i sipajte teleći bujon.

Ostavite sos da se krčka 1 sat na tihoj vatri, ako je potrebno dodajte po malo vode.

Dok se sos krčka možete pripremite sos bolonjeze, propržite u maslacu brašno dok ne dobije zlatnu boju, nakon toga dodajte mleko i uz neprestano mešanje kuvajte dok se ne zgusne.

Skuvajte listove lazanje u posoljenoj vodi i ostavite na ubrusu da se ocedi.

Prelijte dno pleha sa 2 supene kašike bešamel sosa. Odozgo rasporedite list lazanje i stavite 2 supene kašike bolonjeze sosa i 2 supene kašike bešamel sosa.

Pospite parmezanom i ponovite dok ne potrošite sastojke, zavšrite slojem sosa i parmezanom. Kuvajte jelo oko 20 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: