Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Supa od tikvica»Krem čorba od tikvica i celera

Krem čorba od tikvica i celera

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215361k
Krem čorba od tikvica i celera
Fotografije: Anika Voit
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Ovu veličanstvenu krem čorbu od tikvica i celera i deca mogu da jedu"

Potrebni sastojci

  • celer - 2 komada
  • tikvice - 3 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • krompir - 2 komada
  • paprike - 1/2 komada, crvena
  • peršun - 1/4 vezice
  • so - po ukusu
  • maslac - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Spremite prethodno svo povrće za čorbu. Operite ga pažljivo, oljuštite šargarepu i krompir.

U šerpu stavite da provri oko litar posoljene vode.

Tikvice, krompir i šargarepu isecite na srednje parčiće i stavite u vodu. Čim provri dodajte u njih na sitno isečen celer i crvenu papriku.

Ostavite povrće da se kuva dok ne omekša. Orijentaciono oko 30-40 minuta. Ako želite možete da izvadite papriku i da je oljuštite od ljuske, nakon toga da je vratite nazad u šerpu.

Dodajte maslac i na sitno isečen peršun. Ostavite čorbu od tikvica na ringli još 5 minuta.

Pomoću multipraktika ili ručnog miksera pasirajte krem čorbu u homogenu smesu.

Krem čorbu od tkikvica i celera možete da servirate kako toplu, tako i hladnu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: