Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Humus»Zeleni humus sa graškom i spanaćem

Zeleni humus sa graškom i spanaćem

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Zeleni humus sa graškom i spanaćem
Fotografije: Iliana Parvanova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Sjajna ideja za zdravo predjelo - mažemo na krišku i jedemo sa uživanjem"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 200 g, iz tegle
  • grašak - 5 - 6 kašika, iz tegle
  • spanać - 1 - 2 šake, sveži listovi
  • tahini od susama - 3 kašike
  • beli luk - 1 čen
  • sok od limuna - 2 kašike, sveže ceđen
  • himalajska so - 1/2 kašičice, ravne, po ukusu
  • biber - 1/2 kašičice, mleveni
  • kumin - 1/2 kašičice, ravne
  • šarlan - 1 kašika
  • marinada - 3 - 5 kašika, od leblebija
* merne jedinice

Način pripreme

Neverovatno ukusan vegan humus, pogodan za umakanje sa arapskim lepinjama ili mazanje na prepečene kriške hleba.

U posudu moćnog blendera ili nutribuleta sipamo sastojke jedan za drugim:

Pola tegle leblebija, grašak iz konzerve ili tegle, 1-2 šake svežih listova spanaća (može i bejbi spanać), čen belog luka, susamov tahini i 2 kašike sveže ceđenog soka od limuna.

Začinjavamo himalajskom solju, mlevenim biberom, kuminom i šarlanom (sveže ceđeno nerafinisano suncokretovo ulje).

Na kraju dodajemo nekoliko kašike marinade od leblebija ili graška, da bi blender mogao da samelje glatko i bez prepnnlema ukusan humus.

Uključujemo mašinu i blendiramo, dok ne dobijemo željenu konzistenciju zelenog humusa sa graškom i spanaćem.

Serviramo domaći humus odmah sa nežnim ukrasom od bejbi spanaća i nekoliko zrnca graška.

Čudesnog ukusa!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: