Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta od Piškota»Sjajna kupola od pomorandže

Sjajna kupola od pomorandže

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k445
Sjajna kupola od pomorandže
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
28/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
12
"Samo pri pogledu na ovu sjajnu kupolu od pomorandže isekli smo je u mislima ... na velike parčiće"

Potrebni sastojci

  • pomorandže - 3 komada
  • piškote - 12 komada
  • patišpanj kora - 1 komad, okrugla
  • kisela pavlaka - 400 g
  • slatka pavlaka - 400 ml
  • kokosovo brašno - za posipanje
  • ušećereno voće - 100 g, miks, egzotično
  • banana - 1 komad
  • kafa - 200 ml, rastvoriva
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pomorandže veoma dobro. Isecite jednu pomorandžu na krugove i stavite je u posudu sa vodom na ringlu.

Nakon što voda provri, odlijte je i ponovo dodajte hladnu vodu. Ponovite.

Isplaknite skuvane krugove hladnom vodom. Cilj je da odstranite gorčinu.

Umutite slatku pavlaku, dodajte kiselu i mešajte dok ne postane homogen krem od pavlake za tortu.

Oblepite duboku posudu streč folijom.

Na dno posude poređajte krugove pomorandže.

Sipajte deo krema i pritisnite.

Potopite piškote u rastvorivu kafu, poređajte jedan red.

Dodajte krugove isečene banane, ponovo krem, piškote, krem, ušećereno voće i parčiće pomorandže.

Radite tako dok se ne potroše sastojci. Završite kremom i zapecite patišpanj koru.

Pritisnite dobro i ostavite pripremljenu tortu sa piškotama u frižider na dva sata.

Pomoću tanjira okrenite kupolu i izvadite je iz posude.

Pažljivo odvojte streč foliju.

Oformite strane, posipajući kokosovo brašno.

Sjajna kupola od pomorandže - veoma laka i ukusa!

Servirajte sa šoljim jake kafe.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: