Način pripreme
Operite pomorandže veoma dobro. Isecite jednu pomorandžu na krugove i stavite je u posudu sa vodom na ringlu.
Nakon što voda provri, odlijte je i ponovo dodajte hladnu vodu. Ponovite.
Isplaknite skuvane krugove hladnom vodom. Cilj je da odstranite gorčinu.
Umutite slatku pavlaku, dodajte kiselu i mešajte dok ne postane homogen krem od pavlake za tortu.
Oblepite duboku posudu streč folijom.
Na dno posude poređajte krugove pomorandže.
Sipajte deo krema i pritisnite.
Potopite piškote u rastvorivu kafu, poređajte jedan red.
Dodajte krugove isečene banane, ponovo krem, piškote, krem, ušećereno voće i parčiće pomorandže.
Radite tako dok se ne potroše sastojci. Završite kremom i zapecite patišpanj koru.
Pritisnite dobro i ostavite pripremljenu tortu sa piškotama u frižider na dva sata.
Pomoću tanjira okrenite kupolu i izvadite je iz posude.
Pažljivo odvojte streč foliju.
Oformite strane, posipajući kokosovo brašno.
Sjajna kupola od pomorandže - veoma laka i ukusa!
Servirajte sa šoljim jake kafe.
Nek vam je slatko!