Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Humus»Humus od crvenog pasulja i sušenog paradajza

Humus od crvenog pasulja i sušenog paradajza

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Humus od crvenog pasulja i sušenog paradajza
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Apetitno predjelo serviramo na sto, humus od crvenog pasulja i sušenog paradajza"

Potrebni sastojci

  • crveni pasulj - 250 g, iz konzerve
  • sušeni paradajz - 30 g
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • origano - prstohvat
  • biber - prstohvat
  • aleva paprika - prstohvat
  • susam - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite sušeni paradajz na 10 minuta u mlaku voud. Osušite i isecite na sitne komade.

Procedite crveni pasulj i operite ga hladnom vodom. Stavite u odgovarajuću posudu. Dodajte sitno iseckani suvi paradajz.

Začinite prstohvatom bibera, prstohvatom origana (ruzmarin takođe dobro ide ovde), prstohvatom aleve paprike.

Sipajte 2 supene kašike maslinovog ulja i jednu supenu kašiku soka od limuna. Pasirajte dok ne dobiejte glatku smesu.

Sipajte gotov humus u odogvarajuću posudu, ukrasite kriškama limuna i suvim paradajzom, pospite susamom i servirajte kao predjelo.

Neka vam je slatko! Humus od crvenog pasulja i sušenog paradajza je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: