Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Pečene kruške u korama za pitu

Pečene kruške u korama za pitu

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k77916k946
Pečene kruške u korama za pitu
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 9
30/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
37 min.
Porcije
4
"Za sve drugo smo čuli, ali ne i za kruške u korama za pitu - ostali smo očarani"

Potrebni sastojci

  • kruške - 2 komada, zrele
  • kore za pitu - 4 komada, fine
  • med - oko 4 supene kašike
  • maslinovo ulje - oko 4 supene kašike ili maslac
  • vanila - 2 kesice
  • sok od limuna - za posiapnje krušaka
  • kisela pavlaka - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

1. Oljuštite, prepolovite i očistite kruške od unutrašnjosti. Pospite sa svih strana sa malo soka od limuna da ne potamne.

2. Otvorite kore za pitu i namažite maslinovim ulje.

Uvijte u svaku koru po pola kruške, prelivene punom kašikom meda i posutom sa 1/2 kesice vanile..

Pecite ih kao paketiće, namažite sa još malo masnoće i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje.

Ako volite slađe, stavite dodatno med i između gde je kora savijena.

3. Stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 25-30 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.

4. Servirajte ove predivne pečene kruške dok su tople i sa strane na svaku porciju stavite kiselu pavlaku, po želji možete zasladiti medom ili šećerom u prahu.

Neka vam je skatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: