Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Najbrži paj sa sirevima

Najbrži paj sa sirevima

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Najbrži paj sa sirevima
Fotografije: Anelia Terzieva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Odličan paj sa lisnatog testa koji svako može da pripremi - od majstora kuvara do potpunog početnika"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 pakovanje hladno (275 g)
  • jaja - 3 komada
  • sir - 450 miks (bri ili kamamber, plavi sir, čedar ili drugi tvrdi sir)
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • pršuta - 100 g ili švarcvald šunka (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

Obožavam kiševe i slane pajove. U ubrzanoj svakodnevici retko nalazim vreme da zamesim testo, čak i lako testo sa maslacem i zato ću vam pokazati moj brzi slani paj, za koji koristim gotovo lisnato testo.

Obavezno za njega koristite bar 3 vrste sira - mek, tvrd i plavi sir, vrste i proporcije možete koristiti po izboru.

Rukama lagano razvucite testo. Stavite preko njega kalup za paj, koji ćete koristiti i isecite malo širi krug nego što je kalup. Dobro namažite pleh i pospite brašnom, lepo istresite višak. Tako će se paj odvojiti sa lakoćom.

Stavite testo u kalup i lepo pritisnite po ivicama. Nekoliko puta probodite viljuškom da može da izlazi vazduh prilikom pečenja.

Pečemo testo u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni oko 10 minuta da uhvati lepu boju i da malo nadoše. Izvadimo i ostavljamo minut- dva dok ne padne.

Umutimo jaja i dodajemo u njih rendane tvrde sireve i mrvljene ili isečene meke. Dodajemo pavlaku i mutimo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Sipamo smesu preko testa. Ovde je trenutak, ako želite dodajte i šunku, pršutu itd. Pecite na 180 stepeni oko 30-35 minuta dok ne porumene.

Servirajte paj nepotpuno ohlađen, a ako ga servirate sledećeg dana, ugrejte ga u mikrotalasnoj 20-30 sekundi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: