Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Paj od krompira sa sirevima

Paj od krompira sa sirevima

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Paj od krompira sa sirevima
Fotografije: marcheva14
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Aromatičan paj bogatog ukusa koji pleni - porodica će vam se zaljubiti u njega"

Potrebni sastojci

  • krompir - 2 komada, veliki
  • šunka - 300 g
  • provolone - 100 g
  • mocarela - 100 g
  • parmezan - 150 g
  • italijanski začini
  • so - po ukusu
  • biber
  • bosiljak
  • maslinovo ulje
  • prezle
  • paradajz - iz konzerve
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni.

Vatrostalna činija - dobro namazana maslinovim uljem i posuta prezlama.

Krompir očistimo i isečemo na rende mandolina. Stavljamo u posudu, ostavljamo sa strane.

Sireve isečemo na kockice. Šunku sečemo na kockice.

Kalup dobro namažemo maslinovim uljem i posipamo sa nekoliko prstohvata prezli. Prvi počinjemo da ređamo kriške krompira, preklapamo malo jednu preko druge. Posolimo, pobiberimo i stavljamo nekoliko prstohvata italijanskog začina i iskidane listove bosiljka.

Posipamo sa 3 supene kašike paradajza i posipamo šunkom, isečenom na komade i sirom provolone i mocarelom. Nakon toga nov sloj krompira, paradajz, šunka, sir i tako dok ne potrošimo sastojke.

Završavamo sirveima i obilno posipamo rendanim sirom, koristila sam grana padano. Odozgo malo prelivamo maslinovim uljem.

Pečemo na 180 stepeni oko 40-45 minuta ili dok se ne stvori lepa korica od sira.

Vadimo, ostavljamo da se ohladi 10-15 minuta i serviramo sa zelenom salatom.

Recept je za paj od krompira, bogat sirevima, moja porodica ga voli. Jednostavan i brz za pripremu, krompiri su sirovi, i to mi štedi vreme. Ukus recepta Torino di Patate veoma liči na lazanju, ali sa šunkom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: