Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Slana Pita»Paj od patlidžana sa tikvicama i sirevima

Paj od patlidžana sa tikvicama i sirevima

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5821002k240
Paj od patlidžana sa tikvicama i sirevima
Fotografije: Ivelina
1 / 5
01/04/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Kada je ovaj specijalni paj na trpezi, sve drugo je u drugom planu"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad, veliki ili dva srednja
  • testenina - 100 g, al dente (po želji)
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • praziluk - 1 srednji
  • tikvice - 1 srednja (sitno iseckana ili izrendana)
  • jaja - 2 komada
  • sir - 1/2 šolje, rikota (feta ili sitan sir)
  • origano - 1 kašičica, suv
  • mocarela - 1 komad, sitno iseckana
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Predstavljam vam moj autorski recept za slani paj sa patlidžanom. Izuzetno lak za pripremu i jelo je dijetetsko.

Možete pripremiti receprt sa testeninom ili bez. Ukus jela je u oba slučaja odličan. Bez paste je odličan recept za keto i dijetetsku ishranu. Prijatna priprema!

Ugrejte rernu do 220 stepeni.

Poređajte kriške patlidžana na list za pečenje i namažite sa 2 kašičice maslinovog ulja. Začinite solju i biberom. Pecite dok ne omekša.

U veliku šerpu sa posoljenom vodom skuvajte testeninu al dente, ako mislite da kuvate tako. Ocedite. Možete da ne dodajete pastu ukoliko želite dijetetsku varijantu kao što sam ja uradila.

U velikom plehu ugrejte 1 supenu kašiku maslinovog ulja i dodajte sitno iseckan praziluk i tikvice, majčinu dušicu (po želji) biber, so i kuvajte dok ne omekša.

Prebacite u veliku posudu. Dodajte sitno iseckane čenove belog luka, umutite jaja, origano, sireve i dobro promešajte.

Poređajte kriške patlidžana, ostavite oko 3 prsta da visi po ivicama. Na slikama su koraci.

Sipajte smesu u kalup sa poređanim patlidžanom i nakon toga zatvorite kriškama koje više preko nadeva.

Pokrijte sočni slani paj folijom i kuvajte u rerni oko 30-36 minuta.

Ovaj recept nije samo ukusan, nego i veoma elegantan. Servirajte paj sa patlidžanima topao iz rerne i ako želite dodajte lep domaći sos od bosiljka i paradajza.

Prijatno sa ovim ukusnim pajem od patlidžana sa tikvicama i sirevima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: