Način pripreme
Krompir oljuštiti, oprati i rebrastom seckalicom iseći na što tanje listiće. Isečen krompir staviti u šerpu, naliti vodom da ogrezne i ostaviti da odstoji dva sata kako bi izašao skrob.
Ocediti krompir i rasporediti na čistu kuhinjsku krpu, prekriti drugom čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prosuši.
Pleh obložiti pek-papirom i premazati uljem.
Rasporediti krompir, preliti uljem i peći u dobro zagrejanon rerni na 200 stepeni oko 15 minuta, zavisno od rerne, dok blago ne porumeni.
Gotov rebrasti čips izvaditi iz rerne, posoliti i uživati u divnoj grickalici.
Savet: Ukoliko nemate rebrastu seckalicu, može vam poslužiti rende ili nastavak za secka. Ili pak nožem isecite na što tanje listiće. Po želji, možete začiniti alevom paprikom, suvim začinom ili nekim začinom po svom ukusu.
Prijatno!