Način pripreme
Izuzetno ukusan domaći čips, brz za pripremu, pikantnog ukusa krompira i šargarepe. Priprema se na zdrav i dijetetski način - pečen u rerni.
Oljuštimo krompir i šargarepu. Operemo malo i osušimo.
Uz pomoć ljuštilice isečemo na tanak fini slajs/krugove. Zato je važno da odaberemo krompir prečnika širine ljuštilice.
Začinimo maslinovim uljem, himalajskom solju, biberom, indijskom kurkumom i madras karijem.
Mešamo sve rukom pažljivo.
U kockasti pleh stavljamo papir za pečenje i poređamo tanke kriške jednu do druge, ne preklapamo ih. Od ove količine krompira i šargarepe se dobija 2 pleha.
Dijetetski čips pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni - oko 7 minuta. Vadimo pleh, okrećemo tanke krugove i pečemo još oko 7 minuta. Da bi struktura bila hrskavija, možete posuti prezlama.
Da bi se ohladili poređamo ih u posudu - ponovo da se ne preklapaju da ne bi omekšali.
Serviramo hrskav dijetetski čips od krompira sa domaće pripremljenim umakom, namazom ili vegetarijanskom paštetom.
Neverovatno ukusno!
Komentari