Način pripreme
Operite tikvice, nemojte ih ljuštiti. Oljuštite i operite šargarepu. Nakon toga izrendajte tikvice i šargarepu.
Ako odaberete varijanu bez dinstanja povrća prilikom pripreme ukusnog vegetarijanskog jela, dobro je da ga ocedite od viška vode.
U maloj šerpi dinstajte sitno iseckan luk u ugrejanom maslacu, sipajte belo vino, ostavite da se ispari.
Dodajte rendane tikvice i šargarepu, dodajte čenove belog luka (prethodno iseckane), malo maslinovog ulja i dinstajte oko 8 minuta na umerenoj ringli.
Nakon što omekšaju i začine se od luka i belog luka, ostavite ih sa strane dok se ne ohlade.
To je varijanta koju ovlim. Možete dinstati tikvice i šargarepu.
U posudi umutite jaja dodajte mleko, nakon toga dodajte povrće, so i biber, kao i začin po izboru. Nakon toga dodajte sireve.
Pecite gratin od povrća 35-40 minuta u rerni na 180 stepeni.
Prijatno sa mojim autorskim receptom za gratin od povrća!