Gratin od povrća

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Gratin od povrća
Fotografije: Ivelina
1 / 4
01/04/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Neverovatan gratin od povrća - obavezno probajte"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 400 g
  • tikvice - 600 g
  • luk - 2 glavice
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 200 ml
  • beli luk - 4 čena
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike (ili kravlji maslac 30 g)
  • belo vino - 5 supenih kašika
  • so
  • biber - sveže samleven
  • ementaler - 100 g, rendan (koziji sir ili rikota)
  • gorgonzola - 40 g
  • začin
  • začinsko bilje - provansalska mešavina (po izboru)
* merne jedinice

Način pripreme

Operite tikvice, nemojte ih ljuštiti. Oljuštite i operite šargarepu. Nakon toga izrendajte tikvice i šargarepu.

Ako odaberete varijanu bez dinstanja povrća prilikom pripreme ukusnog vegetarijanskog jela, dobro je da ga ocedite od viška vode.

U maloj šerpi dinstajte sitno iseckan luk u ugrejanom maslacu, sipajte belo vino, ostavite da se ispari.

Dodajte rendane tikvice i šargarepu, dodajte čenove belog luka (prethodno iseckane), malo maslinovog ulja i dinstajte oko 8 minuta na umerenoj ringli.

Nakon što omekšaju i začine se od luka i belog luka, ostavite ih sa strane dok se ne ohlade.

To je varijanta koju ovlim. Možete dinstati tikvice i šargarepu.

U posudi umutite jaja dodajte mleko, nakon toga dodajte povrće, so i biber, kao i začin po izboru. Nakon toga dodajte sireve.

Pecite gratin od povrća 35-40 minuta u rerni na 180 stepeni.

Prijatno sa mojim autorskim receptom za gratin od povrća!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: