Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Pačetina»Janija»Pačija janija sa krompirom i mladim belim lukom

Pačija janija sa krompirom i mladim belim lukom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Pačija janija sa krompirom i mladim belim lukom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
135 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
3
"Ako mislite da ne postoji način da ugodite svima kod kuće, kad je u pitanju večera, nije tako - skuvajte im pačiju janiju sa krompirom - neće želeti da ustanu od stola"

Potrebni sastojci

  • pačiji bataci - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • krompir - 4 komada
  • paprika - 2 komada (crvena i zelena)
  • mladi beli luk - 5 - 6 strukova
  • celer - 1 struk
  • paradajz pire - 4 - 5 kašika
  • aleva paprika - 1 kašika, ravna
  • ulje - 5 kašika
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Skuvajte pačije batake dok ne budu gotovi u blago posoljenoj vodi. Biudući da u principu oni imaju više potkožne masnoće, nije neophodno da dodajete u bujon.

2. Očistite, operite i isecite luk, dva struka belog luka, paprike i celer. Izdinstajte sa malo soli dok ne omekšaju u ulju. Ako je potrebno možete da dodate još masnoće, ali imajte u vidu, da je bujon takođe masan od pačijih bataka. Da bi jelo bilo finije, ja sameljem deo povrća a u parčićima ostavljam samo paprike i mladi beli luk.

3. Sklonite poklopac u sipajte paradajz pire i alevu papriku. Zapržite kratko uz neprestano mešanje.

4. Procedite topli pačiji bujon i sipajte u povrće. Ostavite da provri, a za to vreme oljuštite i isecite krompir na krupno. Dodajte i njega u jelo zajedno sa batacima.

5. Kuvajte oko 30 minuta ili dok krompir ne omekša. Dolivajte tečnost u ukusnu janiju ako je neophodno.

6. Začinite pačetinu sa krompirom prema svom ukusu i po želji zgusnite sa kašikom brašna, rastvorenom u hladnoj vodi. Ako to uradite ostavite da vri bar još pet minuta.

7. Iseckajte mladi beli luk i pospite svaku porciju obilno njim pre nego što servirate. Za mene je kombinacija mladog belog luka sa pačetinom raskošna i zato ne koristim začine za ovo jelo, ono je samo po sebi veoma aromatično.

A servirana sa toplim hlebom, pačija janija sa krompirom i mladim lukom je prava raskoš!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: