Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa vazdušastim domaćim kremom

Keks torta sa vazdušastim domaćim kremom

Keks torta sa vazdušastim domaćim kremom5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Sjajna keks torta sa vazdušastim kremom - počinjemo odmah"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1, 3 litara
  • maslac - 60 g
  • šećer - 6 kašika
  • brašno - 6 kašika
  • jaja - 2 komada
  • vanila - 1 kesica
  • keks - 1 i 1/2 pakovanje
  • kakao - 1 kašika
  • pomorandža - 1 komad
  • čokoladne mrvice - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Mleko (od koga nam je potrebno litar za krem i oko 300 ml da umačem keks) se ostavlja na ringli da provri, u njega dodajemo i maslac.

Odovojeno se mute jaja, šećer, brašno i malo mleka, da postane gusta ujednačena smesa.

Kada mleko provri, smesa se dodaje uz neprestano mešanje.

Kuva se 4-5 minuta dok se ne zgusne. Sklanja se sa ringle u dodaje se vanila.

Podelimo vazdušasti krem na dva dela, pri čemu u jedan deo stavljamo kakao i mešamo u homogenu smesu.

U kalup ili posudu za pečenje po iznoru se ređa red keksa, pri čemu se svaki potapa u preostalo mleko (veoma brzo dok ne omekša), red krema.

I tako, dok se krem ne potroši i keks se ređa kako sledi red keksa, red krema - jednom krem od kakaa, jednom krem od vanile.

Na svaki red krema narendamo po malo kore pomorandže. Dobije se manje-više četiri reda keksa i četiri reda krema.

Na poslednji red krema posipamo čokoladne mrvice.

Keks torta sa vazdušastim domaćim kremom se stavlja u frižider na 3-4 sata i nakon toga se konzumira.

Ohlađnu keks tortu jedemo sa uživanjem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: