Način pripreme
Stavljamo u pisudu na male kocke isečene i od semenki očišćene jednu jabuku i jednu krušku.
U njih dodajemo suvo grožđe, orahe i cimet. Dobro promešamo i ostavljamo sa strane.
Sečemo na kriške drugu jabuku i drugu krušku.
U dubokoj posudi mutimo jaja se šećerom. Dodajemo brašno, prašak za pecivo i narendanu koru jednog limuna.
U kalup za kolač ili drugo odgovarajuću posudu za pečenje (poželjno je da je dublja) stavljamo pet kašika kristal šećera. U zagrejanu rernu stavljamo kalup i čekamo da se šećer karamelizuje.
Nakon toga veoma brzo topimo maslac u karamelizovanom šećeru i sipamo na kocke isečeno voće.
Sa strane kalupa poređamo ispravljene jednu do druge kriške jabuka i kruški.
Preko njih sipamo smesu za kolač i pečemo 40 minuta na 180 stepeni.
Nakon što se ohladi gotova karamel pita od oraha sa jabukama i kruškama, okrećemo je na ploču ili drugi odgovarajući tanjir i ukrašavamo po želji.
Ja sam koristila za ukrašavanje pite kokosovo brašno, karamelizovan kokos i čokoladne mrvice.