Karamelizovanje šećera za pripremu klasičnog krem karamela mozda nije toliko teško kao izgradnja raketa, ali kada treba da to uradite prvi put, osećate kao da se nalazite pred sličnim zadatkom.
U suštini, veoma lako možete da karamelizujete šećer za spremanje omiljenih kolača kada vam otkrijemo finese njegove pripreme.
Postoje dve metode za karamelizovanje šećera - karamelizovanje kristal šećera i karamelizovanje šećernog sirupa. U prvom slučaju dovoljno je da stavite šećer u suvi tiganj sa debelim zidovima i da ga postepeno zagrevate do potpunog otapanja. Treba da budete veoma pažljivi da ne zagori, zbog toga šro se to dešava za sekundu nepažnje.
Pripremanje karamela od šećernog sirupa je identično. U kristal šećer dodaje se voda, na 60 g. šećera po jednu supenu kašiku vode.
Kada se šećer rastopi, tiganj se sklanja sa vatre i u karamel se dodaje 1 kašika tople vode, sveža pavlaka ili sok od limuna, da se karamel ne bi odmah stegao.
Evo kako brzo i lako možete da pripremite karamel za omiljeni krem karamel sa bundevom.
Komentari