Bonapeti.rs»Saveti»Kako da karamelizujemo šećer?

Kako da karamelizujemo šećer?

MarianeMariane
Džedaj
15630
Kako da karamelizujemo šećer?

Karamelizovanje šećera za pripremu klasičnog krem karamela mozda nije toliko teško kao izgradnja raketa, ali kada treba da to uradite prvi put, osećate kao da se nalazite pred sličnim zadatkom.

U suštini, veoma lako možete da karamelizujete šećer za spremanje omiljenih kolača kada vam otkrijemo finese njegove pripreme.

Postoje dve metode za karamelizovanje šećera - karamelizovanje kristal šećera i karamelizovanje šećernog sirupa. U prvom slučaju dovoljno je da stavite šećer u suvi tiganj sa debelim zidovima i da ga postepeno zagrevate do potpunog otapanja. Treba da budete veoma pažljivi da ne zagori, zbog toga šro se to dešava za sekundu nepažnje.

Pripremanje karamela od šećernog sirupa je identično. U kristal šećer dodaje se voda, na 60 g. šećera po jednu supenu kašiku vode.

Kada se šećer rastopi, tiganj se sklanja sa vatre i u karamel se dodaje 1 kašika tople vode, sveža pavlaka ili sok od limuna, da se karamel ne bi odmah stegao.

Evo kako brzo i lako možete da pripremite karamel za omiljeni krem karamel sa bundevom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni