Način pripreme
Svinjske šnicle dobro izlupajte čekićem za meso da budu tanke.
Svaku šniclu presecite na pola. Posolite i pobiberite i ostavite ih da se ohlade 30 minuta.
Pirinač dobro isperite dok voda ne bude potpuno bistra.
Grašak operite i skuvajte.
Pirinač i grašak stavite u šerpu sa 1 šoljom vode i maslacem i kuvajte ih 20 minuta uz mešanje, a zatim posolite.
U svaku šniclu stavite nadev od pirinča i graška.
Umotajte šnicle u male mesne rolate, pa ih uvežite koncem, da se pripremljeni rolati ne razmotaju prilikom pripreme.
Poređajte ih u pleh za pečenje. Na svaki mali rolat od svinjetine stavite komad maslaca.
Kiselo mleko promešajte sa vodom, sokom od limuna i dodajte so.
Prelijte šnicle sosem. Pecite oko 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Pre serviranja skinite konac sa svnjskih rolata iz 1937. godine.