Način pripreme
Za ovaj jednostavni hleb bez kvasca u posudi pomešamo dve vrste brašna. Dodajemo so, šećer, sodu za hleb i miks semenki.
Promešamo smesu, dodajemo ulje, kiselo mleko, vodu i viljuškom promešamo lepljivu loptu testa.
Radnu površinu pospemo brašnom, stavimo testo i sa malo brašna lagano umesimo, samo prebacimo nekoliko puta.
Nabrašnjenim rukama obrazujemo loptu i stavljamo na papir za pečenje u tepsiju.
Nožem pravimo dva duboka razreza u obliku krsta.
Kukuruzni hleb pečemo u zagrejanoj rerni na 200°C prvo 10 minuta, smanjujemo na 170°C i pečemo još 30 minuta dok čačkalica koju zabodemo u testo ne bude suva i gotovo.
Hleb sa sodom vadimo i blago ohlađeng šečemo na kriške.
Ukusan, jednostavan, bez čekanja da naraste - ovo je fantastičan hleb za ručak!
Prijatno!