Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Jednostavni hleb bez kvasca

Jednostavni hleb bez kvasca

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5139k454
Jednostavni hleb bez kvasca
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 5
14/04/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ne brinite se ukoliko nemate više kvasca - sjajni hleb se pravi bez njega"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 200 g
  • ulje - 1 - 2 supene kašike
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 prstohvat
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • semenke - 2 supene kašike, miks
  • voda - 70 ml
  • kukuruzno brašno - 1 šolja, integralno
  • brašno - 2 šolje, belo, do meko lepljivo testo
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj jednostavni hleb bez kvasca u posudi pomešamo dve vrste brašna. Dodajemo so, šećer, sodu za hleb i miks semenki.

Promešamo smesu, dodajemo ulje, kiselo mleko, vodu i viljuškom promešamo lepljivu loptu testa.

Radnu površinu pospemo brašnom, stavimo testo i sa malo brašna lagano umesimo, samo prebacimo nekoliko puta.

Nabrašnjenim rukama obrazujemo loptu i stavljamo na papir za pečenje u tepsiju.

Nožem pravimo dva duboka razreza u obliku krsta.

Kukuruzni hleb pečemo u zagrejanoj rerni na 200°C prvo 10 minuta, smanjujemo na 170°C i pečemo još 30 minuta dok čačkalica koju zabodemo u testo ne bude suva i gotovo.

Hleb sa sodom vadimo i blago ohlađeng šečemo na kriške.

Ukusan, jednostavan, bez čekanja da naraste - ovo je fantastičan hleb za ručak!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: