bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Kukuruzni hleb bez kvasca

Kukuruzni hleb bez kvasca

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Kukuruzni hleb bez kvasca
Fotografije: Niki
25/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije3
"Bez mnogo čuđenja i bez kvasca zamesimo jedan sjajan kukuruzni hleb"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 350 ml
  • kukuruzno brašno - 2 šolje
  • brašno - 2 šolje, belo
  • jaje - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • soda bikarbona - 1 kašičica, izvršita
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • maslac - 30 g, istopljen
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj hleb bez kvasca pomešamo u posudi istopljeni maslac, umućeno jaje i toplo sveže mleko. U duboku posudu stavljamo prosejano belo brašno i kukuruzno brašno.

Dodajemo sodu za hleb, prašak za pecivo, so i šećer. Promešamo dobro suvu smesu. U laganom mlazu dodajemo tečne sastojke, mešajući kašikom. Na kraju već počinjemo da mesimo rukom.

Treba da se dobije meko testo. Ako ispada trošno testo, pri mešenju ga mažemo masnoćom. Čim završimo mešenje mažemo posudu za pečenje u kojoj pečemo naš hleb i stavljamo ga.

Kukuruzni hleb pečemo u prethodno zagrejanoj rerni dok ne bude gotov.

To je! Posle samo serviramo aromatičan kukuruzni hleb bez kvasca topao!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: