Vitaminska čorba

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Vitaminska čorba
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
47 min.
Porcije
4
"Uzmite dnevnu dozu vitamina sa ukusnom čorbicom sa gomilom korisnih sastojaka"

Potrebni sastojci

  • brokoli - 100 g
  • karfiol - 100 g
  • krompir - 1 komad
  • špargla - 350 g, zelena + za dekoraciju
  • praziluk - 100g, očišćen
  • tikvice - oko 100 g
  • beli luk - 2 čena ili 1 - 2 struka, mladi
  • bademi - 100 g, sirovi, oljušteni
  • maslinovo ulje - 30 g + za posipanje
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • filetirani bademo - 3 - 4 kašike
  • bujon od povrća - 1 - 1, 2 litara, domaći
* merne jedinice

Način pripreme

1. Iseckajte praziluk i beli luk i izdinstajte ih oko 6-10 minuta u maslinovom ulju sa malo soli. Dodajte bademe i mešajte još nekoliko minuta.

2. Stavite krompir, tikvicu i karfiol - očišćene i isečene na sitno. Ostavite na tihoj vatri da se dinstaju takođe kratko.

3. Za to vreme očistite špargle lomeći im osnovu - tako gde se lako lomi, je pravo mesto, a žilavi deo bacite. Isecite i njih i zajedo sa brokolijem stavite u ostalo povrće na vatru.

4. Sipajte bujon od povrća (ja ga spremam domaćeg od šargarepe, celera, paškanata, praziluka, luka, strukova svežeg peršuna i bele rotkve).

5. Začinite solju i biberom i kuvajte pod poklopcem 18 minuta. Tako će se vitamini u povrću bolje sačuvati.

6. Skuvanu zdravu čorbu sipam u multipraktik ili blender sa velikom posudom i meljem u savršeno finu konzistenciju. Mogao bi da se koristi i ručni mikser ali ne znam da li će ostati mali parčići badema ako vam uređaj nije dovoljno jak.

7. Uzmite vrhove špargli za dekoraciju posudica. Zapecite ih kratko u tiganju, namazanom maslinovim uljem. U istom tiganju zapecite i filetirane bademe.

8. Servirjte vruću vitaminsku čorbu posutu filetiranim bademima i zapečenim vrhovima špargli. Po želji pospite sa još maslinovog ulja.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: